Een Cursus in Leven - door CoachingspraktijkJIJ

De plek voor het hervinden van jouw innerlijke vrede.

Een Cursus in Leven

Vanaf 1 januari 2020 volg ik Een Cursus in Wonderen. En wat is die Cursus een eyeopener voor mij! Steeds meer boeken gerelateerd aan de Cursus kocht en koop ik nog, om de visie van de Cursus me meer en meer eigen te maken.

Ik voel me ontzettend geroepen om meer mensen kennis te laten maken met de visie van de Cursus in Wonderen en Choose Again.

Omdat ik zelf erg veel gehad heb aan verschillende therapie vormen en ik me daar ook in verdiept heb en nog steeds ook toepas, bedacht ik het concept: Een Cursus in Leven.

Het leven valt niet mee en we lopen tegen zoveel verschillende dingen aan waar we niet altijd onze weg in kunnen vinden.

Een Cursus in Wonderen kwam voor mij met de oorzaak, waar ik bij het meer en meer begrijpen en gaan zien en ervaren, zeker weet dat ik hier iets heb 'gevonden' waar anderen wellicht ook wat aan kunnen hebben. 

Daarom ben ik bezig een 'Cursus in Leven' vorm te geven. Waarin ik gebruik zal maken van natuurlijk de visie van Een Cursus in Wonderen. Alsook Attitudinal Healing en Choose again. Tools als Cognitieve Gedragstherapie, het Enneagram en NLP zijn erin verweven. Ik ben me ervan bewust dat een deel van de tools die ik gebruik allemaal gericht zijn op de denkgeest van ons ego, welke ons eigenlijk heeft doen laten geloven dat we afscheiden zijn van onze werkelijke bron. Echter begint zowel de Cursus in Wonderen als ikzelf graag daar waar we ons nu denken te bevinden en waar we ook alles beleven zoals we dat doen.

De Visie en oefeningen van de Cursus in Wonderen, als ook de 6 stappen van Choose Again en de prachtige principes van Attitudinal Healing, zal je helpen vervolgens aan je ego-leven voorbij te kunnen kijken, zodat je je kunt herinneren wie je werkelijk was en nog steeds bent voor die ingebeelde afscheiding plaats zou hebben gevonden.

Allemaal zijn we op zoek naar die onvoorwaardelijke liefde en we zoeken eigenlijk net op de verkeerde plek. En dat is precies ook waar we steeds weer intrappen, omdat we weg worden gehouden door datzelfde ego van ons ware Zijn.

Het idee ligt er om een offline en online Cursus in Leven in elkaar te zetten. Echter is deze nog in de maak. Maar dat betekend niet dat je niet al kunt starten met kennis maken met ofwel een Cursus in Wonderen ofwel de andere tools en ervaren wat zij voor je kunnen betekenen.

Je kunt nu al gesprekken, zowel online of offline live in mijn ruimte in Enschede, ofwel persoonlijke coaching en begeleiding krijgen mocht je daar behoefte aan hebben. Voor meer informatie of het maken met een kennismaking, ben je meer dan welkom contact met mij op te nemen.

Je bent welkom facebookpagina Een Cursus in Leven - ontmasker je ego en herinner je ware Zelf.

En natuurlijk ook op facebookpagina Coachingspraktijk JIJ!

 

Choose Again

Deze tekst komt uit het fantastische boek: Choose Again

Hoe komen we erachter wie we denken te zijn?

Het Zes Stappen-proces van Choose Again is een krachtig hulpmiddel voor het blootleggen van de overtuigingen die bepalen wie we denken te zijn. Daarbij maak je gebruik van je gevoelens van onvrede om zo een herinnering te herontdekken aan een incident uit je kindertijd dat leidde tot de vorming van een overtuiging. Door iedere keer dat je onvrede ervaart dit radicale proces toe te passen kom je tot een opmerkelijk – en opmerkelijk snel – proces van transformatie.

Er zijn ten minste drie andere manieren waarop we toegang kunnen krijgen tot onze voornaamste overtuigingen. Ik zal ze hier kort bespreken. Die drie zijn: ons oordeel over anderen, onze gehechtheid aan dingen en onze zogenaamde ‘bijzondere’ relaties.

 

Wat kun je verwachten van Choose Again?

Het is het begin van een reis vol zelfontdekking!

 

Het helpt je:

- met Identificeren en loslaten van gedachtepatroon welke je niet langer dienen

- met het Uitbannen van schaamte en schuld

- met voor eens en voor altijd Opgeven van de slachtofferpositie

- Jezelf te bevrijden van jouw onbewuste overtuigingen

- met het Koesteren van innerlijke vrede en sereniteit

- je Kwaliteit van jouw leven te vergroten/verrijken

- je leven voorgoed te Transformeren

- met Ervaren van de vrijheid welke voortkomt uit het nemen van 100% eigenaarschap over jouw leven

We kunnen leren begrijpen waarom we verslaafd zijn aan gevoelens en middelen wanneer we het antwoord vinden op de vraag ‘Wie denk jij dat je bent?’ De sleutel tot het oplossen van groot verdriet, depressie, drugsmisbruik, werkverslaving, eetstoornissen en andere ernstige ‘symptomen’ ligt in het aanpakken van de onderliggende overtuigingsstructuur die bepaalt wie wij zijn. Dit is de basis voor het opvallende succes dat Choose Again heeft geboekt in het werken met cliënten met een baaierd aan verschillende problemen, van depressie, gestreste relaties en chronische angst tot drugsmisbruik. Het Zes Stappen-proces is de methode die het mogelijk maakt om kernovertuigingen te ontmantelen.