Een Cursus in Leven - door CoachingspraktijkJIJ

De plek voor het hervinden van jouw innerlijke vrede.

Hallo, wat leuk je te ontmoeten! Fijn dat je deze website gevonden hebt!

Ik ben José IJspeerd en geboren in 1978. Wonend in Enschede, leef ik samen met mijn vriendin.

Naar ik mij kan herinneren heb ik me altijd al wat anders gevoeld dan wat ik zag en opmerkte bij de meesten op mijn heen. In mijn jongere jaren heb ik er nooit de vinger op kunnen leggen wat dat nou precies was, of waar dit gevoel nu vandaan kwam. Ik was toen ook veel te druk met overleven in plaats van met leven.

Na heel wat ervaringen en situaties in dit leven, en flink wat verhuizingen verder, ben ik me rond mijn 20e actiever bezig gaan houden met waar ik me altijd tot aangetrokken heb gevoeld. Het verdiepen in het zogenoemde spirituele leven en de alternatieve kanten ervan.

Veel boeken heb ik gelezen en ik lees nog graag. Daarbij ooit begonnen met allerlei boeken welke gingen over ervaringen van mensen met de ongeziene wereld. Doreen Virtue was op een gegeven moment mijn heldin en heb daarna de gesprekken met God gelezen. Vanuit daar viel mijn oog op het dikke boek in de kast: Een Cursus in Wonderen. Eindelijk begreep ik het leven beter en vielen de laatste puzzelstukken op hun plek. Deze Cursus volg ik sinds januari 2020 en ik kan niet wachten meer mensen hiermee kennis te laten maken.

Terug naar mijn opgedane ervaringen voor de kennismaking met de Cursus.
De Tarot waren de eerste kaarten waar ik een cursus in heb gevolgd. Later ben ik me ook gaan verdiepen in de Lenormand. Ik heb een tijd lang astrologie bestudeerd wat me ook veel duidelijk heeft gemaakt over mezelf.
Ergens kwam het idee om de Mediumschap kant op te gaan, echter was ik daar toen nog niet klaar voor. Besloten om eerst de NLP Practitioner opleiding te doen, gevolgd door de Master.
Later ben ik opnieuw begonnen met het ontwikkelen van mijn Mediumschap en bij verschillende docenten heb ik er veel over en van geleerd.

Via de Civas heb ik de cursussen coaching bij HSP, Cognitieve Gedragstherapie en Enneagramcoaching bestudeerd. En ik ben fan geworden van Chakra psychologie. En nu met als kers op de taart bestudeer ik een Cursus in Wonderen. Via deze weg heb ik de de training Attitudinal Healing gevolgd en daarna kwam ik in aanraking met Choose Again. Een fantastisch 6 stappen hulpmiddel om van denken te weten wie je bent naar zijn wie je bent te kunnen gaan.

Vanwege mijn passie voor deze mooie hulpmiddelen, noem ik mijzelf: Spiritueel Cognitief coach. En dat ik werk met deze combinatie aan kennis is ook duidelijk terug te zien en ervaren in mijn consulten, workshops; in mijn manier van lesgeven, coachen en begeleiden.

Ikzelf heb inmiddels een lange weg al bewandeld en wandel nog graag lang door om zoveel mogelijk te leren, ontwikkelen en te ervaren. Waar ik het liefst anderen wens te inspireren en kennis kan laten maken met de mooie en helpende kant van het ontwikkelen van jezelf.

Liefs, José.